ابزار در سبک زندگی
یکی از خطرات بزرگ در سبک زندگی امروز ما، استفادهی شدید و فراوان از همهی محصولات و مصنوعات تکنولوژیک است. این مسئله، از یک سو، انسان را مقهور و مرعوب تکنولوژی میکند و از سوی دیگر، زندگی را برای انسان، سخت کرده و از روال عادی، خارج میکند. وقتی در جامعهای عرف شد که در جهیزیهی هر دختری باید همهی لوازم ریز و درشت الکتریکی، وجود داشته باشد، تأمین آن، هزینهی بسیار زیادی را میطلبد و در شرایط سخت اقتصادی، مشکلات شدیدی ایجاد میکند.
هر روز یک ابزار جدید الکتریکی، به بازار میآید، هر روز یک آپشن جدید به ابزار سابق، افزوده میشود و تراکم این ابزار، به حدی میرسد که میلیون میلیون ارز باید از کشور خارج شود تا این مسابقهی خرید ابزار لوکس الکتریکی، شتاب بیشتری پیدا کند و تمامی هم نخواهد داشت.
در تصاویر زیر، نمونههایی از لاندریها و لاندرمَتها را در کشورهای مختلف میبینید و سوال این است که چرا در کشور ما، چنین مکانهایی وجود ندارد؟
لاندری در پاریس
بهتر بود به جای دست گذاشتن بر روی موضوع شست و شو که سیستمش در اسلام و غرب متفاوت است بر روی جنبه های دیگر سبک زندگی غربی دست می گذاشتید. (البته می دانم این موضوع اشاره استاد هم هست)
در اسلام این شستشوی عمومی خیلی پسندیده نیست.
وسایل تکنولوژیکی که سبک زندگی غربی را وارد زندگی ما کردند شامل ماکروفر و سولاردم (ابزار پخت و پز سریع و تبدیل غذاهای عادی به فست فود) سرخ کن برای درست کردن انواع سرخ کردنی ها و...
با این تئوری باید گفت وقتی می توان از بیرون غذا تهیه کرد وجود وسیله ای مثل گاز در خانه ضروری نیست.
همان ضرورتی که داشتن غذا در خانه را توجیه میکند، شستن لباس در ماشین لباس شویی خانگی را توجیه میکند.
گرچه همین مکان های شستن لباس عمومی هم به دلیل اقتضای سبک زندگی غربی است که عمدتا ایندیویجوال هستند و خانه های مجردی دارند که ایجاد چنین مکان هایی برای این افراد ضروری است.
ولی عمده ی خانواده ها ماشین لباسشویی خانگی دارند.